Anmäl dig till drop-in

Boka din kursplats eller drop-in utställningsträning direkt på webben

Drop-in

Tävlingsnivå Drop-in utställningsträning i Stockholm

Det här är en fortsättningsgrupp till den vanliga Drop in träningen. När du och din hund har tillräckliga grundkunskaper och din hund är tillräckligt gammal är det dags att börja träna i denna mer avancerade grupp – TÄVLINGSNIVÅ.

Vad är drop-in utställningsträning på Tävlingsnivå?

När du och din hund har tillräckliga grundkunskaper och din hund är tillräckligt gammal då är det dags att börja träna i den mer avancerade gruppen – TÄVLINGS NIVÅ. Nu är grunderna befästa hos er båda. Tempot är högre, kraven på er båda är högre och vi arbetar mer på att finslipa detaljerna för er som ekipage. Nu är ditt och vårt mål att få ut maximalt av er som ekipage i utställningsringen. Veckoträning med TÄVLING Drop-in är den perfekta kursen för dig.

Denna träningsform är perfekt för dig som vill komma vidare i träningen. Skälen är många till vad och varför du behöver träna på vissa saker – men resultatet låter inte vänta på sig oavsett. Denna träning innehåller mer individuell coachning då behoven och kraven ser olika ut för er som ekipage. Det spelar ingen roll om du har en stor hund eller en bordshund.

Träningen innehåller väldigt mycket domarhantering. Målet är även på denna nivå att utställningsringen är något positivt som hunden älskar att vara i och vi arbetar med positiva metoder som skapar ett fint samarbete mellan dig och din hund.

Bristen på korrekt tränad domarhantering och kommunaktion med din hund, kombinerat med stress är förmodligen den vanligaste orsaken till att så många hundar och deras handlers har det svårt i utställningsringen. Så vi lägger även i denna grupp mycket tid på att träna domarhantering och fortsätta utveckla de olika shaping och Marker signalerna vi använder.

Vi koncentrerar övningarna på de olika momenten som behövs för att du ska bli ännu mer tävlingsinriktad i ringen. Med vår långa erfarenhet förklarar och demonstrerar vi effektiva metoder som hur du tex skapar ett bra första intryck samt lär både dig och din hund hur den visar sina rörelser och hållning med framåt attityd på bästa sätt. Vi lär också ut olika tekniker som gör vår handling mer effektiv och smidig när vi har ont om tid i ringen.

Varje kurstillfälle ser olika ut, och anpassas till de behov ni har. Och om någon kursdeltagare – handler – har något särskilt behov med sin hund så är du alltid välkommen att fråga om hjälp.

 Praktisk information

Dagar: Onsdagar 
Tid: 1 timme/pass
Plats: Stockholm

Max antal deltagare (hundar): 25 st utomhus / 20 st inomhus
Löptikar: Löptikar får ej delta
Ålder: från 9 månader
Utrustning: Hundarna ska bära halsband, ej sele.

Tips! Ta med hungrig hund och gott mjukt godis, gärna hela köttbullar.

Förkunskaper behövs.

Drop-in klasser 2023 (inomhussäsong)

Onsdagar

Stockholm (Södra)

Plats: Dog Tajm, Stallarholmsvägen 10,
124 59 Bandhagen

Tid: kl 20.00-21.00

Pris: 250 kr/ekipage (tränar du mer än 1 hund tillkommer 125 kr/hund)

Drop-in klasser 2023 (utomhussäsong)

Onsdagar

Stockholm (Södra)

Plats: Gubbängsfältet bakom parkeringen vid Söderledskyrkan (Lingvägen) parkering.

Tid: kl 20.00-21.00/ 18.00-19.00

Pris: 250 kr/ekipage (tränar du mer än 1 hund tillkommer 125 kr/hund)