Anmäl dig till Bordshundskurs

Boka din kursplats direkt på webben, se aktuella kurser på vår bokningssida

helgkurs / veckokurs

Grundkurs för bordshundar

Denna kurs sträcker sig över 1 eller 2 dagar om ca 4 timmar varje dag. Kursen hålls ofta över en helg (lördag & söndag) och innehåller både teori och praktik. Denna kurs lämpar sig för hundar som bedöms på bord, har du en större hundras rekommenderar vi istället Grundkurs i utställningsträning.

Mer om kursen

Att bara ställa upp din hund på bordet är inte gott nog. På dagens utställningar förväntas din hund visa upp sig på bordet. Det är inte så naturligt för de flesta hundar då både bordet och domarens hantering kan vara mycket obehagligt. Genom åratal av erfarenhet, har YOUR DOG SWEDEN utvecklat många olika tekniker som hjälper dig att forma din hund till en stjärna på bordet. Alla metoderna är positiv förstärkning i en kombination av Target och Marker träning. Briljansen är i detaljerna!

Dag 1

Helgen startar med teori och en genomgång av min filosofi så att vi alla arbetar utifrån samma sida. Dessutom är det en perfekt möjlighet att introducera och förklara alla fördelar med Target och Marker träning.

Som vid alla aspekter av träning så – att träna sin hund att visa sig bra på bordet kräver tid. Vi har utvecklat ett unikt sätt att inte bara få till utmärkt koreografi i varje moment utan att faktiskt också hjälpa hunden att älska att visa sig på bordet. Den grundläggande fasen till att visa din hund på bordet består av fyra grundsteg. Dessa fyra steg förklaras, visas och tränas sedan individuellt under kursen. Vi har alltid tid för individuella frågor, funderingar och behov.

Även för hundar som är väldigt osäkra på bordet eller med domarens hantering så har dessa tekniker ofta en mycket positiv effekt.

Dag 2

Även denna dag börjar med teori där det finns möjlighet för dig att ställa frågor gällande det du lärt dig dagen innan.

Nu drar det ihop sig till tävling.

För att bli en konsekvent vinnare måste du tänka som en vinnare. Gerard förklarar vilken taktik du behöver för att skapa en stark konkurrensfördel i ringen. Sedan hur du överför det till att kunna användas när hunden är på bordet. Denna dag innehåller ännu mer tid för individuella frågor, funderingar och behov.

Vi avslutar kursen med ytterligare lite teori och tips, samt lite hemläxor så att ni kan fortsätta utvecklas med er hund.

Målet är att skapa en positiv relation mellan dig och din hund. Så att din hund kan nå sin högsta potential.

Praktisk information

Helgkurs
Dagar:
 1-2 dagar (oftast helg, lördag och söndag)
Tid: 4 timme per dag
Plats: Se aktuellt schema
Pris: 2.250 kr

Veckokurs
Dagar:
 4 tillfällen
Tid: 1 timme per tillfälle
Plats: Se aktuellt schema
Pris: 2.250 kr

Max antal deltagare (hundar): ca 25 st
Löptikar: Löptikar får ej delta
Ålder: från 4 månader
Utrustning: Hundarna ska bära halsband, ej sele.

Tips! Ta med hungrig hund och gott mjukt godis, gärna hela köttbullar.

Det är även möjligt för dig, din klubb eller kennel att arrangera denna föreläsning. Se kontakta oss för mer information. Föreläsningen kan hållas för dig som privatperson eller mindre och större grupper.