Anmäl dig till kurs

Boka din kursplats direkt på webben, se aktuella kurser på vår bokningssida

Övriga Kurser

Vi erbjuder bland annat privatlektioner och föreläsningar

Oavsett om du vill förbättra din relation med din hund, Dog management, eller om du vill lära dig mer om hundens Anatomi och rörelse har vi föreläsnignar för dig. Vi erbjuder även privatlektioner inom både utställningsträning men även lydnad och problemlösning. För dig som har en Rottweilervalp rekommenderar vi vår valpkurs för Rottweilers. 

Hur anmäler jag mig?

Du kan boka och betala din plats direkt på webben. Vi uppdaterar ständigt vår webbshop med aktuella kurser och även drop-in tider och orter. Vill du eller din klubb boka en egen kurs? Kontakta oss för mer information.

Övriga kurser

Privatlektioner

Ibland kanske du behöver mer egen träning för att komma igång, då lämpar sig privatlektioner. Det kan vara en bra väg för både dig som ägare och din hund. Där du precis som din hund kan få lite mer tid att lära dig utan pressen av att ha en hel grupp runt dig.

Rottweiler valpkurs

Se hit alla ni med Rottweilervalpar – Dags för valpkurs! Detta är en intensiv – praktisk lydnad och Valp ”Dog Management” kurs med Gerard O´Shea. Gerard kommer att förklara och gå igenom allt du behöver veta för att lyckas med din Rottweiler valp. Målet är att du kan skapa en idealisk relation mellan dig och din valp.

Hundens anatomi och rörelser

Denna kurs vänder sig till alla hundvänner: dig som har en sällskapshund, handler, uppfödare och blivande domare. Kursen ger en djupdykning i hundens anatomi och rörelseschema där Gerard beskriver sambandet mellan byggnad, rörelser och funktionalitet hos hunden så att du lättare kan förstå hur och varför din hund ser ut och rör sig som den gör.

Dog Management – Vardagsrelation med din hund

Denna föreläsning vänder sig till dig, och alla som har hund eller hundar, oavsett ras eller ålder. Systemet för Dog Management förklarar hur du vårdar relationen mellan hunden och dig. Så att du kan få till det liv du vill leva med din hund. Det är inte bara en teknik utan mer ett tankesätt.

Vanliga frågor och svar

Får löptikar delta?
Nej, löptikar är inte tillåtna på träningen.

Dels är många löptikar extra känsliga under löpperioden och dessutom är det alldeles för svårt för hanar, speciellt unga, att kunna ta till sig träningen.

Som med allt annat inom hundträning handlar det om att visa respekt för varandra.

Vad behöver jag för förkunskaper?
Du är välkommen att träna hos oss oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Den enda kursen som kräver att du tränat för oss förut är ”Avancerad tävlingskurs”.
Behöver jag ett utställningskoppel?
Hundarna ska bära halsband, ej sele. Utställningskoppel rekommenderas men är inget krav.
Vad händer om det blir dåligt väder?
Klä dig efter väder! Är det riktigt dåligt väder och kursen blir inställd meddelar vi detta.
Vad ska jag ta med för godis?
Vi rekommenderar att du tar med mjukt godis, gärna hela köttbullar.

Se även till att hunden inte fått mat precis innan eftersom det blir svårare att träna om hunden är mätt.

Jag/min hund har blivit sjuk, kan vi avboka?
Om du eller din hund har blivit sjuk och inte kan delta i en kurs som ni bokat återbetalar vi summan vid uppvisande av läkarintyg eller veterinärintyg.
Min hund har haft kennelhosta. Hur länge behöver jag vänta innan jag kan träna igen?
Om din hund eller någon annan hund du bor med har visat några symtom på kennelhosta under de senaste två veckorna före din bokade träning kan du inte delta. Veterinärintyg behövs för återbetalning.
Om min hund har några allvarliga problem som hundaggressiv, människoaggressiv, extremt osäker etc. Vad gör jag?
Vi rekommenderar starkt att du informerar oss du har några allvarliga problem med din hund. Kontakta oss för att se till att du anmäler till rätt kurs.
Är det något extra jag behöver ta med?
På helgkurser eller kurser längre än en timme rekommenderar vi att du tar med en lämplig bur till din hund, vattenskål och vatten hemifrån. Och för din egen skull, en campingstol.