Anmäl dig till avancerad tävlingskurs

Boka din kursplats direkt på webben, se aktuella kurser på vår bokningssida

Helgkurs / veckokurs

Bli en vinnare i utställningsringen!

Det här är en tävlingskurs som har ett helt annat fokus – hur du blir ett vinnande tävlingsekipage. Och med det menar vi inte bara ”vassa armbågar” och hårdare tag. Vi menar självförtroende och framgång hos en skicklig handler. Utan att för den saken åsidosätta hunden i jakten på att uppnå dina mål. Det behöver säkert inte nämnas, att du och hunden du deltar med förstår alla grundsignaler YOUR DOG SWEDEN lär ut i introduktionskurserna.

Mer om kursen

Båda dagarna börjar med teori om olika ämnen. Och så ger vi alla en möjlighet att berätta om deras egen och hundens erfarenheter. Sedan belyser vi de olika taktiker och variationer som behövs för att hela tiden kunna vara aktiv på högsta nivå i ringen… Hantering kommer att göras av olika ”domare” utefter hur behovet ser ut. Det ger oss också möjligheten att förstå hur en domare tänker. Vi ägnar mycket tid om hur du lär dig att lyfta fram din hunds styrkor snarare än att försöka dölja dess svagheter. Och om det är möjligt ger vi dig möjligheten att jobba med andras hundar och visa upp dem. Detta stärker ditt självförtroende och breddar din kunskapsbank. Den här övningen är också väldigt bra för att stärka din hund. Självklart så lägger vi också mycket tid på just dig och din hunds behov av detaljträning.

Se till att du känner till din domare och dess kultur. Internationellt så värderar ofta domare hundarna lite annorlunda. Och de har också lite annan förväntan på hur olika raser ska visas upp.

Ytterligare något vi lägger tid på under denna kurs är ring-etikett och klädkod. Vad passar sig när och var?

Helgen avslutas med teori igen och vi går igenom vilka verktyg och övningar som ni behöver göra när ni kommer hem och ska fortsätta er utveckling till att nå stjärnorna!

Praktisk information

Helgkurs
Dagar: 
2 dagar (oftast över en helg)
Tid:
3+2 timmar per dag
Plats:
Se aktuellt schema
Pris:
2.250 kr inkl. fika

Veckokurs
Dagar:
 4 tillfällen
Tid: 1 timme per tillfälle
Plats: Se aktuellt schema
Pris: 2.250 kr

Max antal deltagare (hundar): ca 15 st
Löptikar: Löptikar får ej delta
Ålder: från 4 månader
Utrustning: Hundarna ska bära halsband, ej sele.

Det är även möjligt för dig, din klubb eller kennel att arrangera denna föreläsning. Se kontakta oss för mer information. Föreläsningen kan hållas för dig som privatperson eller mindre och större grupper.