Anmäl dig till grundkurs

Boka din kursplats direkt på webben, se aktuella kurser på vår bokningssida

helgkurs / veckokurs

Grundkurs i utställningsträning

Denna grundkurs hålls normal sett över en helg, om 4 timmar per dag, men kan även hållas veckovis. Dina kunskaper byggs från där du är idag, och arbetar mot målet av en hund och handler, som med attityd och självsäkerhet intar ringen. Denna kurs lämpar sig för hundar alla hundar oavsett ålder. Har du en mindre hundras är även Bordshundskurs  ett alternativ för dig och din hund.

Dag 1

Den första dagen startar med en presentation och teori, där Gerard och Ia på ett underhållande och skojigt vis beskriver hur kursen kommer att hållas. Fokus hålls på filosin och terrin bakom framgångsrik modern hundträning. Alla olika tekniker som du kommer att använda är till att börja med förklarade och visade av oss utan hund. Vi pekar också ut och förklarar hur alla våra kroppsignaler som vi omedvetet använder oss av med hunden påverkar. Vilket många gånger är anledningen till att hunden visar fel beteende eller gör fel i ringen.

”Feel-good factor”

Feel-good factor är något som Gerard och Ia försöker bygga upp och etablera i gruppen före träningen kan börja. Vi behöver först få bort stressen och störningen som finns hos hundarna när man tar ihop runt 20 okända hundar i en grupp för att jobba och träna nära varandra. Så när vi har etablerat denna “Feel-good factor” hos våra hundar kan vi sätta igång med olika kontaktövningar.

Bristen på korrekt tränad domarhantering och kommunaktion med din hund, kombinerat med stress är förmodligen den vanligaste orsaken till att så många hundar och deras handlers har det svårt i utställningsringen.

Vartefter dagen fortgår introducerar Gerard och Ia mer och mer de olika momentens koreografi. Vilket får oss mer och mer att se ut som den handler och den utställningshund vi vill se ut som.

Dag 2

Under denna andra dag, börjar Gerard och Ia koncentrera övningarna på de olika momenten som behövs för att du ska bli mer tävlingsinriktad i ringen. Med Gerard och Ias långa erfarenhet som internationell domare och professionell handler förklarar och demonstrerar han effektiva metoder som hur du skapar ett bra första intryck samt lär både hundar och ägare hur de får bra rörelser och hållning och framåt attityd. Gerard och Ia lär också ut olika tekniker som gör vår handling mer effektiv och smidig när vi har ont om tid i ringen. Kursen avslutas med teori och en genomgång av de hemövningar som du och din hund kan göra för att bli ett vinnande team.

Praktisk information

Helgkurs
Dagar:
2 dagar (normalt sett lördag och söndag)
Tid: 4 timmar per dag
Plats: Se aktuellt schema
Pris: 2.250 kr för en hel helg (fika ingår, ta med lunch)

Veckokurs
Dagar: 4 tillfällen
Tid: 1 timme per tillfälle
Plats: Se aktuellt schema
Pris: 2.250 kr

Max antal deltagare (hundar): ca 20 st
Löptikar: Löptikar får ej delta
Ålder: 12 månader (yngre hundar kan delta om ni har gått valp/unghundskurs)
Utrustning: Hundarna ska bära halsband, ej sele.

Tips! Ta med hungrig hund och gott mjukt godis, gärna hela köttbullar.

Det är även möjligt för dig, din klubb eller kennel att arrangera denna föreläsning. Se kontakta oss för mer information. Föreläsningen kan hållas för dig som privatperson eller mindre och större grupper.

Grundkurser 

Helgkurs

Kinnared (mellan Borås & Jönköping)

Plats: Kinnaredshallen, HÖSSNA KINNARED, Ulricehamn

Tid: lördag kl 13.00-17.00
          söndag kl 9.00-13.00

Pris: 2 250 kr

HELGKURS

Karlslunde (Ved siden af København)

Plats: Flying Dogz, Møllesvinget 6,2690 Karlslunde

Tid: Lørdag 13.00-17.00
          Søndag 13.00-17.00

Pris: 2 850 SEK