Anmäl dig till valp/unghundskurs

Boka din kursplats direkt på webben, se aktuella kurser på vår bokningssida

helgkurs / veckokurs

Valp/unghundskurs

Denna kurs vänder sig till dig som har en valp eller unghund, 4 månader till 12 månader när kursen börjar. Kursen hålls normalt sätt vid 6 tillfällen men kan också hållas som en helgkurs.

Mer om kursen

Vi kommer att under kurstillfällena skapa en introduktion för dig och din hund där utställningsringen blir något positivt som hunden älskar att vara i. Vi arbetar med positiva metoder som skapar ett fint samarbete mellan dig och din hund.

Vi på YOUR DOG SWEDEN tror på att involvera dig och din hund att bli motiverade för att älska utställning. Vi tror på träningsmetoder så som shaping och targetting, vilket inte bara är positivt för din hund utan också ger dig större kunskap om din hunds inlärning.

Du kommer att lära dig hur du på bästa sätt kan visa upp er i ringen. Du kommer att lära dig de grundsignaler som vi arbetar med vilka hjälper dig och din hund att visa sig så fint som möjligt. Kursen innehåller mycket domarhantering.

Om du inte har ställt ut förut får du också lära dig hur det går till och vad du och din hund ska göra i utställningsringen. Vi arbetar med en unik metod som är lätt att använda och lätt för hunden att förstå.

Feel-good factor är något som vi försöker bygga upp och etablera i gruppen före träningen kan börja. Vi behöver först få bort stressen och störningen som finns hos hundarna när man tar ihop okända hundar i en grupp för att jobba och träna nära varandra. Så när vi har etablerat denna “Feel-good factor” hos våra hundar kan vi sätta igång med olika kontaktövningar. Vartefter våra unga hundar lär sig grundsignalerna så börjar vi långsamt forma dem till de framtida utställningsstjärnor vi vill att de ska bli.

Du kommer att få hemövningar som passar just dig och din hund efter varje kurstillfälle.

Praktisk information

Helgkurs
Dagar:
 2 dagar (normalt sett lördag eller söndag)
Tid: 4 timme per dag
Plats: Se aktuellt schema
Pris: 2.250 kr

Veckokurs
Dagar:
 6 tillfällen
Tid: 1 timme per tillfälle
Plats: Se aktuellt schema
Pris: 2.250 kr

Max antal deltagare (hundar): 10-15 st beroende på plats
Löptikar: Löptikar får ej delta
Ålder: 4-12 månader när kursen börjar
Utrustning: Hundarna ska bära halsband, ej sele.

Tips! Ta med hungrig hund och gott mjukt godis, gärna hela köttbullar

Det är även möjligt för dig, din klubb eller kennel att arrangera denna föreläsning. Se kontakta oss för mer information. Föreläsningen kan hållas för dig som privatperson eller mindre och större grupper.